Å jobbe som start-up er heftig ettertraktet for store virksomheter, men kan være svært utfordrende. Vi mener designkompetanse holder en del av nøkkelen og EGGS har enorm erfaring fra å både være gründer og å jobbe med gründere. Denne erfaringskompetansen er både unik og ettertraktet, sier Jørgen Solstad, EGGS Designs nye forretningsutvikler.

Fra topplederjobb i Unikia

Jørgen Solstad kommer fra stillingen som utviklingssjef og daglig leder for Unikia AS. Gjennom 4 år har han skapt gründerkultur og levert solid vekst. I Unikia har Jørgen vært ansvarlig for lanseringen av over 360 produkter i mer enn 30 brands over 4 år - nesten 2 produkter i uka. Produktene er distribuert gjennom kjeder som XXL, Elkjøp, Ark, Apotek1, Coop samt i i konsernets egen butikkjede Enklere Liv. Produktene har vunnet både Red Dot Design Award og IF Design Award – og har omsatt for over en halv milliard ut til sluttkunder.

Tiltrukket av ny teknologi og flerfaglig design

EGGS har særlig kompetanse i krysningspunktene mellom produktdesign, digitaldesign og tjenestedesign. I tillegg har byrået kreative utviklere med sterkt fokus på nye teknologier.

Miljøet var det som trakk meg hit. Jeg tror at å tilsette min erfaring fra å kombinere business og design med et gründer-tenkesett kan få det allerede lettantennelige potensialet til å eksplodere!
Jørgen Solstad

EGGS representerer en unik kombinasjon av faglig bredde og lidenskap for å tenke helhetlig, sier han. Sammen med besettelse for teknologi og kanskje landets største kundebase av gründere gjør selskapet rigget for å få til ekstraordinære ting, forklarer Jørgen Solstad begeistret.

Bedre innovasjon i etablerte virksomheter

Jørgens ambisjon for EGGS er å sørge for at kundene utnytter, og får verdi fra, bredden i kompetansene i selskapet. En trend i markedet er at store, etablerte bedrifter ser til gründermiljøet for å finne modeller for å drive bedre med innovasjon i sine egne etablerte virksomheter.

EGGS har hjulpet over 100 start-ups med å lykkes i markedet, og vi er selv entreprenører, forteller Ulla Sommerfelt, CEO I EGGS. - Nå ønsker flere av våre store kunder tilgang til vår erfaring og vi skal hjelpe dem med å tenke som designere og innovere som entreprenører. Jørgen er med sin bakgrunn som designer, sin erfaring som produktutvikler og sin GoGoGo-spirit perfekt til å lede vår satsning på innovasjon i etablerte bedrifter.
Ulla Sommerfelt, CEO

Fakta om EGGS

  • Tverrfaglig design- og innovasjonsbyrå

  • 70 ansatte fordelt på 14 nasjonaliteter

  • Kontorer i Curitiba, Brazil, Stavanger, Trondheim og Oslo

  • Omsatte for 55mNOK i 2015 (i omsetning Norges største designbyrå i 2015)

  • Har hatt 10-30% vekst hvert år med positive resultater hvert år

  • Ble etablert som en fusjon mellom Kadabra produktdesign og Oslo D i 2012